Zpráva z NsA

Přeloženo do češtiny – zpráva z Noci s Andersenem.

Noc z 31.3. na 1.4. jsme trávili v knihovně.

Ve vědomické knihovně se spalo už podesáté. Letos to bylo 12 dětí a 3 dospěláci. Jako obvykle platilo naše pravidlo, a sice, že spát tu mohou jen děti, které už chodí do školy a přednost mají ty, které knihovnu navštěvují pravidelně.

Téma letošní noci bylo opravdu zajímavé. Hrdinové Čtyřlístku. Přátelé z Třeskoprsk nám dokonce poslali dopis. V něm jsme se dozvěděli mnoho nových věcí a taky to, že pro nás připravili 4 úkoly, které budeme během noci plnit.

A tak jsme v družstvech stavěli z lega bludiště, v noci jsme na hřišti hledali svítící čtyřlístky, skládali jsme rozstříhané obrázky a učili jsme zpívat kouzelnou květinu. Tu jsme si před tím museli udělat.

Vyráběli jsme také kouzelný klobouk. Přesně takový, jaký byl ve speciálním vydání Čtyřlístku k příležitosti Noci s Andersenem.

A to nás také čekala vlastnoruční příprava večeře? Už jste někdy jedli párek protýkaný špagetami? My ano a moc nám chutnalo. Ostatně, stejně jako buchty, které nám napekly maminky. Moc děkujeme.

Strom pohádkovník jsme tentokrát změnili v čtyřlístkovník. Byla přece kouzelná pohádková noc! A to můžou na stromě klidně vyrůst i čtyřlístky. Jestli nevěříte, můžete se na ně podívat. Strom pohádkovník roste u obecního úřadu. Je to sice katalpa, kterou nám koupil pan starosta u příležitosti prvního nocování v knihovně v roce 2008, ale jednou za rok se kouzelně promění.

Bookmark the permalink.

Komentáře jsou uzavřeny.